Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    55e449f3e9e1d__.thumb.jpg.f7de0df24222f3001.thumb.JPG.c1586206456919e7e8d009c25a55e44a4eeba90__.thumb.jpg.dec3af5d3c573a

    ΥΛΙΚΑ:

    1 Φαρίνα
    1 & 3/4 της κούπας ζάχαρη

    1 κούπα ελαιόλαδο
    4 αυγά
    1 & 1/4 της κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
    1 βανίλια
    ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
    3 κουτ.σούπας κακάο + λίγο γάλα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Βάζουμε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,το ξύσμα και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε εναλάξ το γάλα (ή τον χυμό) με το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε το μέιγμα με μία μαρίζ ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.Σε ένα μπόλ κρατάμε λίγο απο το μειγμα και προσθέτουμε το κακάο κ λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλα.Ρίχνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το μισό λευκό μείγμα προσθέτουμε το σοκολατένιο και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους για να γίνει το σχέδιο, απο πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά.

     

  2. 11053161_1130028843693092_6904029072641911891467_1130028720359771_8367268630817211908601_1130028610359782_46030799299881

     

    ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ (την συνταγη την βρηκα σε ενα βιβλιο της μπαρμπαριγου που λεγεται τα super γλυκα της μαμας)

    Υλικά: 2 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο 11/2 φλ. φρυγανιά 3 κ.σ. κακάο άγλυκο 1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ. ψιλοκομμένη 3 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρίφαλο 1 φλ. βούτυρο 1 φλ. ζάχαρη 6 αυγά χωρισμένα 2 πρέζες αλάτι 4 κ.σ. κονιάκ ξύσμα λεμονιού λίγα καρύδια (πεταλούδα) για το γαρνίρισμα Για το σιρόπι σοκολάτας: 2 φλ. ζάχαρη 1 φλ. κακάο 11/2 φλ. νερό 1 κ.σ. βούτυρο 3 κ.σ. κονιάκ

    Εκτέλεση: Προθερμένουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί 32 εκ. ή μακρόστενο 22x36 εκ. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο, τη σοκολάτα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε με το κουτάλι να ενωθούν. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Έναν-έναν ρίχνουμε τους κρόκους να τους πίνει το μείγμα (εγώ έριξα και μία βανίλια για να μην μυρίζουν τα αυγά) και το ξύσμα. Ρίχνουμε το κονιάκ. Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Σε καθαρό μπολ χτυπάμε ένα ένα τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, αναδιπλώνοντάς το με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Όταν βυθίζουμε τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του, πρέπει να βγαίνει καθαρή και στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με σουβλί για να ποτίσει με το σιρόπι σοκολάτας. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το κονιάκ. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (να μην πήξει πολύ) για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Περιχύνουμε την καρυδόπαστα σιγά σιγά με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας. Γαρνίρουμε με τα καρύδια. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

     

  3. 11948262_10153543457854933_272596595_n.t11912963_10153543457064933_1164608561_n.11914155_10153543457369933_381391826_n.t11914959_10153543457674933_1894953324_n.11922934_10153543457849933_1656850867_n.11915408_10153543457689933_1930593296_n.

    Γαυράκι μαριναρισμένο στο τσακ μπαμ

    υλικά

    γαύρος σκόρδο πιπεριά καυτερή δάφνη ξίδι κάπαρη αλατι χοντρό και μπόλικο πιπέρι πιπέρι σε κόκκους σπορέλαιο για τα βαζάκια

    εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντεράκια, κόβουμε το κεφάλι και βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά πιέζοντας με τον αντίχειρα μας όλο το κέντρο τραβώντας από πάνω προς την ουρά ψαριού στην συνέχεια το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει!!!! σε ένα λακανάκι βάζουμε μια στρώση χοντρού αλατιού και μια σειρά γαύρο από πάνω, πάλι αλάτι και πάλι γαύρο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες! μετά πλένουμε καλά από το αλατι το γαύρο μας και τον βάζουμε για άλλες 4 ώρες στο ξίδι όταν περάσει το 4ωρο είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και όταν δεν έχει υγρασία τον βάζουμε με την σειρά στα βαζάκια και ενδιάμεσα ριχνουμε σκορδάκι πιπεριτσα κάπαρη Ρίχνουμε το λαδάκι να καλύψει το γαύρο και πάνω πάνω στο βαζάκι ένα φίλο δάφνη και τοποθετούμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι. Λίγα μυστικά ακόμα Επειδή το ελαιόλαδο κρυσταλλώνει στο ψυγείο, να βγάζετε την ποσότητα που θέλετε λίγο πριν σερβίρετε. στο σερβίρισμά σε πολλούς αρέσει και μαϊντανός και τριμμένο καροτακι!!!! μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πάρα πολλούς μήνες! Καλή όρεξη!

    11944778_10153543457824933_1061827450_n.jpg

     

    Δημιουργός
    Γιαγιά Μαίρη

     

  4. ΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11949681_1599891773597026_1053612556_n.t

    ΡΟΛΟ ΒΑΚΑΛΑΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ

    ΥΛΙΚΑ
     

    1 συσκευασια ρολο φιλετο βακαλαο 800 γρ.. λαδι καλαμποκελαιο για το τιγανι 300 γρ αλευρι κιτρινο σταρενιο για επικαλυψει 3 πατατες μετριες κομενες σε φετακια

     

    εκτελεση

    περνουμε τον βακαλαο και τον πλενουμε και του ριχνουμε αλατι.σε ενα πιατο ριχνουμε το αλευρι.βαζουμε τα κοματια μεσα στο αλευρι και τα γυρναμε συνεχεια να τραβηξουν για να κανουν την κρουστα στο τιγανι.βαζουμε στο γκαζι το τιγανι με το λαδι να καψει.ριχνουμε το φιλετο και το τιγανιζουμε.το γυρναμε πολες φορες να παρει αυτο το καφε χρωμα.το βαζουμε σε ενα μπολ με αποροφητικο χαρτι και ετοιμο.το συνοδευουμε με πατατουλες τιγανιτες που τις εχουμε κοψει και τιγανισει.

    καλη ορεξη

  5. 11938951_1486498754976266_238528025_n.th

    Σας στελνω την σημερινη συνταγη μου!

    Τουρλου με λαχανικα στο φουρνο!

    υλικα

    5 μελιτζανες αργιτικες, 3 -4κολοκυθακια ,5 πατατες, 5πιπεριες μακροστενες πρασινες ,κοκκινες, μαιντανο ,σκορδο, κρεμμυδι, ντοματα φρεσκια τριμμενη, αλατι ,πιπερι, ριγανη!

    εκτελεση

    Πλενουμε καλα τα λαχανικα μας, τα κοβουμε κομματια, τα βαζουμε στο ταψι μας, κοβουμε το κρεμμυδι ,τον μαιντανο ,το σκορδο, ριχνουμε αλατι, πιπερι, ριγανι τριβουμε την ντοματα μας στον τριφτη ,κ την ριχνουμε απο πανω, ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα, κ ριχνουμε κ το λαδι, ( αν θελουμε, απο πανω κοβουμε κυβακια φετα κ τα ριχνουμε απο πανω ,ψηνουμε το φαγητο μας στους 200 β μεχρι να μεινει με το λαδακι του!

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  6. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
    11911872_873689112706863_442345661_n.thu11913010_873689126040195_1011302478_n.th11931646_873689142706860_496329475_n.thu11949657_873689186040189_268541403_n.thu

    ΥΛΙΚΑ

    1κ πατάτες

    1κ μελιτζάνες φλάσκες

    ελαιόλαδο

     

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

    500γρμ μοσχαρίσιο κιμά

    250 γρμ χοιρινό κιμά

    1 συσκευασία χυμό ντομάτας

    1 μεγάλο κρεμμύδι

    λίγο μαιντανό

    αλάτι

    πιπέρι

    ρίγανη 

    κανέλα

     

    ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

    1 λίτρο γάλα

    αλεύρι

    1κ.σ βούτυρο

    1 αβγό

    500 γρμ κεφαλοτύρι τριμμένο ή σε φέτες(ή άλλο σκληρό τυρί)

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ξεκινάμε κόβοντας τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε ροδέλεςΠροσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι.Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες και σε ένα δεύτερο τις μελιτζάνες,επάνω σε λαδόκολλα κα στις δύο περιπτώσεις και ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.Τις ψήνουμε στο φούρνο,στον αέρα στος 190-200C.

     

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το σωτάρουμε μαζί με τον κιμά μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι .Όταν πάρει χρώμα,προσθέτουμε το χυμό ντομάτας,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κανέλα και το μαιντανό.Το αφήνουμε να βράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά.

     

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάινουμε και φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού το γάλα.Όταν αρχίσει να φουσκώνει,ρίχνουμε σιγά σιγά  το αλεύρι,μέχρι να έχουμε μία μέτριας πυκνότητας κρέμα,Ανακατεύουμε συνεχώς προσπαθώντας να αποφύγουμε τη δημιουργία σβόλων.Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αβγό,ανακατεύοντας και πάλι.

     

    Τώρα μένει μόνο να συναρμολογήσουμε το φαγητό μας πριν το ψήσουμε.Δημιουργούμε τις εξής στρώσεις:Κάτω έχουμε τις πατάτες,επάνω τις μελιτζάνες και ακολουθεί η μπεσαμέλ με το μισό τυρί.Συνεχίζουμε με 2η στώση μελιτζάνες,πατάτες,μπεσαμέλ και τυρί.

     

    Ψήνουμε στους 190-200C,στον αέρα,μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Έφη Μπαξεβάνη

     

  7. 11887835_1630541807185035_47897301672661

    Ταρτα μηλου με κρεμα βανιλιας.....της ΒΑΣΟΥΛΑΣ!!!!
    Αχ για αλλο σκοπο ειχα τα μηλα..αλλα εδω ο τυρρανος ηθελε ταρτα με μηλα και κρεμα..
    Και εγω του την εφτιαξα....ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ...
    Οποιος θελει πιο λαιτ..να βαλει φρουκτοζη αντι για ζαχαρη...
    Υλικα για την ταρτα..
    250γρ βιταμ
    150 γρ φαρινα 1 αυγο
    1 βανιλια
    Σε ενα μπολ αναμιγνυω το αλευρι το μαλακωμενο βιταμ..και το χτυπημενο αυγο..ζυμωνω και αμεσως γινεταιι μια ωραια ζυμη..Βουτυρωνω μια ταρτιερα 22=24 εκ..βαζω την ζυμη την τρυπαω και την ψηνω στους 180 20 λεπτα..
    Η κρεμα η κλασσικη η ανθος αραβοστιου με βανιλια με βρασιμο..ακριβως οτι λενε οι οδηγιες για μια δοση φτιαχνεται...
    5 μηλα σε ροδελες ριχνω λιγο κονιακ,λιγο λεμονι ζαχαρη και κανελα και ανακατευω....
    Αφου ψηθει η ταρτα περιμενω λιγο να κρυωσει...στρωνω κρεμα μηλα κρεμα μηλα.....Ψηνω 35 λεπτα στους 180 αερα....
    Οταν βγει πασπαλιζω με αχνη -κανελα...
    Αφηνω να κρυχωσει την κοβουμε και την εξαφανιζουμε...
    Καλη επιτυχια....

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    VASIA VASIA

  8. Οι συνταγες της Ρεας!

    • 12
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 173
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11910884_1488699921424271_587137233_n.th

    Τα γεμιστα μου:

    Υλικα:

    7 ντοματες 6 κολοκυθακια 6 μελιτζανες 6 πιπεριες ( οτι θελετε εγω εδω εβαλα τις μακρουλες κερατο)2 μεγαλα κρεμμυδια στο μουλτι 2 σκ σκορδο 1 ματσακι μαιντανο 1 κυβο κοτας 2 κουπες ρυζι νυχακι 1 κουπα χυμο ντοματας αλατι πιπερι ριγανη ελαιολαδο.Για τις μελιτζανες ιμαμ:1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο σε ροδελες 7 σκ σκορδο 1 καροτο το μισο απο το μαιντανο 1 κουπα ντοματοχυμο αλατι πιπερι ριγανη ελαιολαδο 2 πιπεριες ψιλο/νες και αλλες δυο για την αλλη γεμιση.

    Εκτελεση:

    Ζεματαμε τις μελιτζανες και οταν κρυωσουν τις στιβουμε να φυγουν τα εσωτερικα υγρα τους παιρνουμε τις ντοματες τις ανοιγουμε και το εσωτερικο τους το περναμε στο μουλτι αδειαζουμε και τα κολοκυθια με το ειδικο εργαλειο και καθαριζουμε τις πιπεριες απ τα σπορια αφου τα εχουμε πλυνει καλα.Σεμια φαρδια κατσαρολα τσιγαριζουμε το κρεμμυδι ριχνουμε το το σκορδο το μαιντανο τον κυβο τριμμενο και τον χυμο ντοματας μετα το αλατι πιπερι ριγανη και ενα ποτηρι νερο και το ρυζι τα αφηνουμε μιση ωρα να σωταριστουν( μπορει να χρειαστει λιγο νεροακομα στην πορεια παραλειψη τριβουμε και λιγο πιπερια στο μιγμα.ετοιμαζουμε το μιγμα για τις μελιτζανες : τσιγαριζουμε το κρεμμυδι και το σκορδο ριχνουμε το μαιντανο τις πιπεριες το καροτο αλατι θελει 2 κουταλακια πιπερι ριγανη τη ντοματα και τα σωταρουμε με λιγο νερακι για ενα τεταρτο κατοπιν γεμιζουμε τις μελιτζανες που τις εχουμε σκισει με μαχαιρι απ το ενα μερος πριν τις ζεματισουμε και με το αλλο μιγμα τα υπολοιπα λαχανικα τα στρωνουμε στο ταψι και αν περισσεψει μιγμα το βαζουμε αναμεσα απο το καθε ειδος ραντιζουμε με ελαιολαδο και ενα ποτηρι ζεστο νερο ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για μια ωρα περιπου.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΡΕΑ

  9. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11923050_1604634619788768_281847982_n.th

    Πατάτες γεμιστές με ροκφόρ

    Τι χρειαζόμαστε: 4 μεγάλες πατάτες (θα γίνουν 8 κομμάτια) 2 πράσα 150 γρ. ροκφόρ σε μικρά κομμάτια 200 γρ. κρέμα γάλακτος Αλάτι Πιπέρι Πώς το κάνουμε: ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Πλένω καλά τις πατάτες, τις τρυπάω σε διάφορα σημεία της με πηρούνι, τις βάζω σε ένα ταψάκι και τις ψήνω για μία ώρα. Τις γυρίζω κανα δυο φορές. Στην ώρα επάνω τις τρυπάω με το πηρούνι και αν δω ότι μπαίνει μέσα εύκολα είναι έτοιμες. Τις αφήνω να κρυώσουν και στην συνέχεια τις κόβω στην μέση και βγάζω με ένα κουτάλι την σάρκα τους. ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Μέσα σε ένα τηγάνι κόβω τα πράσα κατά μήκος και μετά ροδέλες (θα βγούν μισές ροδέλες) και με λίγο λάδι τα σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνω στην συνέχεια την σάρκα από τις πατατες και τις λιώνω με το πηρούνι. Ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνω λίγο πιπέρι. Την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω και τέλος ρίχνω το ροκφόρ και το βγάζω από την φωτιά. Γεμίζω τις πατάτες, τις βάζω σε ένα ταψί και στον φούρνο. Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ένας πρωτότυπος μεζές για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Πολύ νόστιμο και θυμίζει τα τσιπουράδικα του Βόλου!!!

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ματίνα Στούμπου

  10. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11920362_926211180805224_1500400006_n.th

    ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ

    ΥΛΙΚΑ

    1 κοματι μπουτι μοσχαρισιο περιπου 1 1/2 κιλο 1 μικρο κρεμμυδι 2 σκελιδες σκορδο αλατι σκορδο σε σκονη 6 μετριες πατατες 1 κ σ. λαδι χυμο λεμονιου μισο μπουκαλι δυοσμο ξερο ριγανη ξερη 1κουπα νερο 1 βαζακι μουσταρδα με μελι και βαλσαμικο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Το προιγουμενο βραδυ αφου πληνουμε το κρεας μας καλα και το χαραξουμε τουλαχιστον σε 5 σημεια το μαριναρουμε(1 1/2 κσ μουσταρδα λ χυμο λεμονι λαδι δυοσμο και σκονη σκορδου ) . την επομενη μερα τοπο8ετουμε το κρεας μας στην γαστρα και στα σημεια που εχουμα χαραξει τοπο8ετουμε μεσα κομματια σκορδου και κρεμμυδιου (προεραιτικα μπορουμε να βαλουμε και λιγο δενδρολιβανο)το αλατιζουμε... κοβουμε τις πατατες μας κυδωνατες κ τις βαζουμε γυρω απο το κρεας (αφου τις αλατο σκορδισουμε )ριχνουμε την μαριναδα μας απο πανω να παει παντου και να καληψει ολες τις πατατες αν 8ελουμε δημιουργουμε λιγη ακομα μαριναδα για να ρηξουμε απο πανω.... στην συνεχεια ρηχνουμε το νερο μας στην γαστρα και πασπαλιζουμε απο πανω με λιγη ριγανη ! ψηνουμε στον φουρνο στους 200 περιπου για 2 ωρες ! καλη μας απολαυση !

    Δημιουργός Συνταγής

    Χρυσουλα Κυπραιου

  11. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11948076_1635192600055059_1429066521_n.t

    Μαρμελάδα μελιτζάνα με μέλι

    Συστατικά 1 κιλό μελιτζάνες, πόσο μικρή 500 γραμμάρια μέλι 100g καρύδια χυμό από 1 λεμόνι μπαρ βανίλια Ζάχαρη 800 gr κουταλάκι πιπέρι μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

    Μέθοδος Πλένουμε και καθαρίζουμε το φύλλο μελιτζάνες και την ουρά. Κάντε μια σταυροειδή εγκοπή στην κορυφή της μελιτζάνας, τότε ζεμάτισμα τους ένα τέταρτο της ώρας σε βραστό νερό. Πάρτε τους στο σουρωτήρι, τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξουν. Κάνετε ένα σιρόπι 500 ml νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια δώσει. Όταν αρχίζει να βράζει, βάλτε τις μελιτζάνες και τα καρύδια και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Ανακινήστε τηγάνι περιστασιακά και ρολά μελιτζάνας (εύκολο να παραμείνουν ολόκληρα), όπως το παραπάνω για να πάρει κάτω, σε σιρόπι. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη μελιτζάνα και τα καρύδια σε σιρόπι δύο ημέρες. 3η ημέρα, να επαναφέρει σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το μέλι, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για άλλο ένα τέταρτο της ώρας, στη συνέχεια, σβήσουν τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Βάλτε τη μελιτζάνα βάζα μαρμελάδας, στέκεται με το στέλεχος πλευρά προς τα πάνω. Μεταξύ αυτών, τα καρύδια και καλύπτονται με σιρόπι. Κλείστε αμέσως και όταν κρυώσει, μέρος μελιτζάνα με μέλι γλυκύτητα στο ντουλάπι.

    Δημιουργός συνταγής
    Virginia Papadopoulou Panait

  12. IMG_49282.thumb.jpg.fea85785d7ae7f78e973

     

     

     

    1 φέτα  σολομός περίπου 200 γρ

    1 λεμόνι

    60ml νερό

    30ml ζωμό ψαριού/ φιμέ

    ​1κ.σ  αραιωμένη μουστάρδα. 

    Λάδι αλάτι

    50ml βούτυρο

    1κ.σ Ρούμι λευκό

    Λεμονόχορτο

    Κόκκοι πιπεριού

    1κ.σ Ελαιόλαδο

    Μυρωδικά κρίσπι ( μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος)

    Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και  προσθέστε το σολομό και σοτάρετε  τον. Έπειτα προσθέστε όλα τα υγρά και  βάλτε να βράσουν. με κλειστό καπάκι για 4 λεπτά. Μετά ανοίξτε το καπάκι και μαγειρεύετε με ανοιχτό καπάκι περίπου 3-4  λεπτά ακόμη. Βάλτε τα μυρωδικά στο φούρνο περίπου για μία ώρα σε θερμοκρασία όχι παραπάνω από 60. Δημιουργήστε κύκλους από σάλτσες πιπεριάς.

    Στήστε όπως την φωτογραφία.

    *Για την Παρασκευή του (φιμέ), επισκεφθείτε  την σελίδα της εκστρατεία εθνικής μαγειρικής(http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/)

     

     

     

  13. Μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας αγαπημένη συνταγή,πάρτε χαρτί και μολύβι

    100 γρ ζάχαρη άχνη
    200 γρ βούτυρο
    300 γρ αλευρι ΓΟΧ
    1 αυγό
    Ελάχιστον μπέικιν
    50-60 γρ σταγονες σοκολάτας

    Αναμειγνύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες μέχρι να ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε τις σταγόνες, φτιάχνουμε μια μπάλα και βάζουμε στο ψυγείο, σε μεμβράνη για μία ώρα.Φτιάχνω μπαλίτσες και ψήνω στους 175 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Σας τα συστήνω,πιστέψτε με.Σας φιλώ!!!

    Δημιουργός συνταγής
    Νάντια Μαρκοπούλου

  14. ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11903981_1126957270666916_13207752879810

    3 αυγά χτυπάς για 2'στο μίξερ βάζεις ενα ζαχαρούχο συνεχίζεις το χτύπημα ,πρόσθετης 2κ σ ηλαιελαιο ,200 γρ αλευρι κοσκινισμένο ,1κ γ σόδα ολα μαζι ανακατεύουμε με το μίξερ κ ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε Ταψή 25*35στρωμενει με λαδόκολλα 180* για 20-25'μετα οταν βγάζουμε απο φούρνο ετσι όπως ειναι το στρίβουμε με τη λαδοκολα κ αφηνουμε μεχρι να κρυωσει ...Γεμιση .....οτι θέλει ο καθένας εγώ εβαλα μαρμελάδα φράουλα απο πανω ζαχαρη άχνη αν θέλετε βΕβεα όπως στολισα εγώ μπορείτε να το στολίσετε ......

     

    Δημιουργος Συνταγης

    Μαρθα Νεφιντιδη

  15. ΠΡΟΣΩΠΑ

    • 44
      καταχωρήσεις
    • 4
      σχόλια
    • 1883
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11114010_1580314388887458_75065484309507

    Είμαι γεννημένη σε επαρχία και συγκεκριμένα είμαι από τον Βόλο. Προσπαθώ να κρατήσω τις γνήσιες συνταγές από την πατρίδα μου αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας μας. Μου αρέσει η μαγειρική και τολμάω πάνω σ' αυτή. Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου αλλά να πάρω και καινούργιες ιδέες από σας. Τα χόμπυ μου ακόμα είναι το decoupage και η ζωγραφική One Stroke. .Καλή συνέχεια λοιπόν

     

    EMAIL

    m.stoumpou@hotmail.com

  16. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    01.thumb.jpg.9625b5b2b1b7fff6ed1c67c2b5902.thumb.JPG.c0505c3789006a2fa4bde98edcf03.thumb.JPG.ccb45aeee4c8282034c2931c93e04.thumb.JPG.ee76a46d198ecc4a914eb1c3db105.thumb.JPG.2717be0001ce44fec2208a86abe06.thumb.JPG.f33807c16d62d5618772c433003

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλεγιώργη

  17. 11921931_10208084716342495_1442289356_n.

    ΣΥΚΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

    ΥΛΙΚΑ

    12 τεμ σύκα 4 Κλαράκια δεντρολίβανο Ζαχ αχνη 3 κουτ σουπας Κρέμα μπαλσαμικου Μισο κιλο ζαχαρη 3 κουτ σουπας βουτιρο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΙΡΑ 3 ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑ ΛΙΩΣΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΟΛΙΣ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΟΥΠΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΑΝΟ ΣΤΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 190 ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Δημιουργός συνταγής
    Παναγιώτης Γαβριηλ

  18. Elpida's Little Corner!

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 89
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Μια παραλλαγή Πίτσας τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο
         Εύκολη γρήγορη και οικονομική λύση να αδειάσει το ψυγείο μας
         Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι για να το φτιάξετε αυτοσχεδιάστε
         Θα σας δώσω ιδέες και θα φτιάξουμε τέλεια " Πίτσα-Ψωμί "
         Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί βήμα-βήμα

    DSCN3646.thumb.JPG.f09263fd752d32efadcd0

     

      Θα χρειαστούμε:
                                    1/2 δόση ζύμη πίτσας: Εδώ
                                    Για την γέμιση:
                                    1/2 κούπα γαλοπούλα-1/2 κούπα πιπεριές-ελιές
                                    1 κούπα διάφορα τυριά-1 κ.γ ρίγανη-λίγο πιπέρι
                                    1 κούπα μοτσαρέλα η φέτα εκτός της γέμισης

                                    Πως τη φτιάχνουμε:
                                    Βάζουμε τα στερεά υλικά και τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ
                                    Προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για λίγο

    11200905_711580805620464_108917421909970

     Σκεπάζουμε την ζύμη  και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
                                    στον πάγκο της κουζίνας και άλλη 1 ώρα στο ψυγείο.
                                     Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ
                                     Και να φυλάξουμε την ζύμη στο ψυγείο.

    11206097_711580835620461_667954029317629

      Ανοίγουμε το ζυμάρι όπως της πίτσας στενόμακρο
                                             ρίχνουμε την μοτσαρέλα η την φέτα και κλείνουμε.

    11406870_711580872287124_147587096198376

     Με προσοχή σαν φάκελος να μην βγει έξω το τυρί
                                    (έβαλα και λίγα υλικά από την γέμιση με την φέτα)
                                    Βάζουμε το Ψωμί σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

    11401176_711580892287122_394254968398343

     Γίνεται στενόμακρο Ψωμί-Πίτσα όσο η Λαμαρίνα
                                    Σκεπάζουμε και αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσει

    1472857_711580948953783_8696125827767756

    Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το ψωμί αλείφουμε με λίγο λάδι
                                    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς
                                     Περίπου 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα

     

    1424396_711580912287120_5157508353611168

     Αν πάρει γρήγορα χρώμα το σκεπάζεται για να ψηθεί.
                                    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε

     

    11407093_711581018953776_301701605499827

    Αλλάζεται τα τυριά η την γαλοπούλα αν δεν σας αρέσουν
                                    Αν δεν σας αρέσουν οι ελιές η οι πιπεριές δεν τις βάζετε

    11224433_711581055620439_317743929439866

      "Καλή Όρεξη "

     

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ελπίδα Χαραλαμπίδου

     

  19. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11911820_1673876896180292_1051304862_n.t11925979_1673876899513625_1611348847_n.t11903480_1673877089513606_690101086_n.th11930714_1673879999513315_510406865_n.th

    Μοναστηριακός άρτος Η συνταγή είναι για 6 καρβελάκια άρτο!!!

    Υλικά:

    3,5 κιλά περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    200 γρ μαγιά νωπή

    900 γρ ζάχαρη

    3 1/2 κ.γ κανέλα

    1 1/2 κ.γ γαρύφαλο

    4 κ.γ γλυκάνισο

    1 1/2 κ.γ αλάτι

    3 κούπες ηλιέλαιο..η ελαιόλαδο (εγώ έβαλα ελαιόλαδο)

    4 κ.σ μέλι

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε 500 gr περίπου από το αλεύρι σε ένα μπωλ, προσθέτουμε την μαγιά, 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και προσθέτουμε χλιαρό νερό τόσο όσο να έχουμε έναν πολύ πυχτό χυλό... Ανακατεύουμε καλά να γίνει μία ρευστή ζύμη.

    Αφήνουμε για 30 λεπτά το μπωλ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να "γίνει", το προζύμι.

    2.Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε μία λεκάνη κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε το προζύμι, το μέλι, την ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα, τους σπόρους σε σκόνη βάζοντας τους στο μούλτι με λίγη ζάχαρη και τέλος το λάδι...

    Προσθέτουμε περίπου 1,300 λίτρο νερό ίσως και λίγο περισσότερο αυτό θα το δoύμε στην πράξη.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη, εύπλαστη και μαλάκή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια μας.(αν συνεχίσει να κολάει αλοιφουμε τα χερια μας με λάδι)

    3.Λαδώνουμε καλά τα αντικολητικά ταψάκια μας 28-30 cm...και βάζουμε μέσα την ζύμη και την απλώνουμε πατώντας με το χέρι να ανοίξει, η ζύμη θα φτάσει μέχρι την μέση του ταψιού.

    4.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C για 20 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.

    Σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή τραπεζομάντηλο το ταψί και το τοποθετούμε στον φούρνο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.(εμένα μου έγιναν πολύ γρήγορα σε 40-50 λεπτά σε λίγο ζεστό μερος και σκεπασμένα μόνο με μία πετσετούλα)

    5.Προθερμένουμε τον φούρνο στου 200°C και ψήνουμε τον άρτο για 20 λεπτά,αφού πρώτα τον έχουμε τρυπήσει με ένα ξυλάκι από σουβλάκι 5-6 τρυπούλες γύρο γύρο... κατόπιν κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 120°C και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά.

    Βγάζουμε τον άρτο και ραντίζουμε την επιφάνειά του με νερό για να γυαλίσει.

    Αφήνουμε να κρυώσει, σε σχάρα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!

    Δημιουργός Συνταγής 

    Σπυριδούλα Προφύρη

  20. La petite patisserie

    • 6
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 507
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11874021_904635292950851_1072962640_n.th11897132_904634286284285_774380184_n.thu11908081_904646029616444_545382637_n.thu11911383_904646022949778_1402335029_n.th11911685_904635289617518_549045630_n.thu11925618_904634826284231_310311906_n.thu

    ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ!

     

    ΥΛΙΚΑ

     

    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

     

    5 ΑΥΓΑ

     

    150ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ

     

    120ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ

     

    (Το παντεσπάνι μας βγάζει συνήθως 3-4 δίσκους,εμείς θέλουμε μόνο τους δύο!Τους άλλους τους αποθηκεύουμε τυλιγμένους αεροστεγώς και με μεμβράνη!)

     

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

     

    250ΓΡ ΖΑΧΑΡΙ

     

    300ΓΡ ΝΕΡΟ

     

     

     

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ

     

    250γρ κουμερτούρα 55% περιεκτικοτητα σε κακάο

     

    125γρ γάλα πλήρες

     

    250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυππημένη σε παχύρευστη μορφή

     

     

     

    ΓΙΑ ΤΗΝ GANAZ

     

    150γρ κουβερτούρα 55%

     

    150γρ κρέμα γάλακτοσ 35% λιπαρά

     

     

     

    Αν θέλουμε να γαρνίρουμε την τούρτα χρησιμοποιούμε φλύδες σοκολάτας,πουράκια ή ότι άλλο μας αρέσει.

     

     

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ(ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ!).

     

    ·         Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει το μείγμα άσπρο σχεδόν.

     

    ·         Σε μια λαδόκολα κοσκινίζουμε το αλεύρι.

     

    ·         Μετά ενσωματώνουμε τμηματικά το αλεύρι στο μείγμα των αυγών με απαλές κινήσεις και προσέχουμε  να μην ξεφουσκώσει και χάσει τον όγκο του.

     

    ·         Σε μία λαμαρίνα τοποθετούμε ένα τσέρκι 20-22 εκ με αποσπώμενο πάτο.(Πρώτα το βουτηρώνουμε το αλευρώνουμε και το αφήνουμε στη καταψυξη για 5'.)

     

    ·         Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε για 25-30 λετπά σε καλά προθερμασμένο φούρνο χωρίσ να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο..Καλό είναι να κρατήσουμε χρονόμετρο για σιγουριά!

     

     

     

    Καλό είναι το παντεσπάνι να το κάνουμε  μια μέρα πριν, για να μην τριφτεί πολύ στο κόψιμο.Κόβουμε όσο μπορούμε με πριονοτό( του ψωμιού) μαχαίρι οριζόντιους κύκλους.

     

     

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

     

    ·         Σε ένα κατασαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει.( Μετράμε από το σημείο βρασμού δηλαδή).Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

     

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ

     

    ·Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε ένα μπώλ.

     

    ·Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να κάψει και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.Το αφήνουμε για ένα λεπτό.Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα με την θερμοκρασία από το γάλα, για αυτό το γάλα πρέπει να καίει καλά!

     

    ·Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχχύρευστη μορφή,σαν γιαούρτι περίπου,και όχι περισσότερο γιατί θα μας βουτηρώσει.

     

    ·Όταν πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας , ενσωματώνουμε την σαντιγύ με απαλές κινήσεις.

     

     

     

    ΓΙΑ ΤΗΝ GANAZ(ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΤΟ ΤΣΕΡΚΙ).

     

    ·       Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπώλ.

     

    ·       Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά να καίει , μέχρι εκεί που αρχίζει να βράζει και την ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.Ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

     

     

     

    ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

     

    ·         Σε ένα δίσκο 24 εκ τοποθετούμε το τσέρκι (22 εκ).

     

    ·         Τοποθετούμε το πρώτο δίσκο και τον σιροπιάζουμε.

     

    ·         Ρίχνουμε το μισό μείγμα της μούς.

     

    ·         Επαναλαμβάνουμε με τον δεύτερο δίσκο και την υπόλοιπη μους.

     

    ·         Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά ρίχνουμε τη γκανάζ την οποία κάνουμε τελευταία στιγμή.

     

    ·         Αφήνουμε τη τούρτα να παγώσει καλα για αρκετές ώρες πριν ξεφορμάρουμε.

     

     

    Δημιουργός συνταγής

    Νατάσα Λέπεση

     

  21. 10567511_543959955731761_1890138402_n.th

    Φωλιά σφολιάτας γεμιστή με σοταρισμένα μανιτάρια και συκωτάκια κοτόπουλο και αχλάδι!

    Υλικα για 8 φωλιές

    1 φύλο σφολιατας 250γρ 300 γρ μανηταρια σαμπηνιον μετρια 500гр συκωτάκια κοτοπουλο 1 αχλαδι μετριο 50γρ κονιάκ 1κσ ζαχαρι 50γρ ελαιόλαδο 50γρ βουτηρο 100γρ παρμεζανα τριμενη 1κγλ πιπερι

    Εκτελεση Φωλιες:

    απλουμε το φυλο σφολιάτα πανω στον παγκο εργασίας και το ενοιγουμε με τον πλάστη μας λιγο ακομα .με ενα πιρουνι του κανουμε τρυπες να μην φουσκώσει πολυ,το κόβουμε σε 8 τεμαχια ,βουτηρονουμε και ψηνουμε στου 180 για 10', υποψην με το χερι μας ανασηκωνουμε τις ακρες για να μας δωσουν το κατάλληλο σχημα φωλια! Γέμιση, καθαρίζουμε τα μανηταρια και τα κοβουμε στα 4,πλενουμε και κοβουυμε συκωτακια σε ομοια μεγέθη και το αχλαδι σε μικρους κυβους,σε ενα μεγαλο τηγανι ριχνουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε τα συκωτακια με το αχλαδι και την ζάχαρη, μωλις το αχλαδι αρχιζει παιρνει χρωμα ριχνουμε το κονιάκ και αναβουμε φωτια .φλαμπε,τελος ριχνουμε τα ματηταρια το βουτηρο και το πιπερι και συνεχειζουμε το σωταρισμα για 4με 5 λεπτα μέχρι να δέσουν τα υλικα και να ειναι ετοιμα και τα μανηταρια μας!αφου ειναι ολα ετομα δεν εχουμε πάρα να γεμίσουμε τις φωλεις μας,να ριξουμε και την παρμεζανα μας και να τις γευτούμε ! καλη σας ορεξη!

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  22. 11391339_830475080334964_28809160165512011392954_830475193668286_132922862289877

    ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ χωρις φυλλο (με πρασινα κολοκυθάκια)

    Υλικα— 4 μεγαλα κολοκυθακια τριμμενα— 1 /2 ματσακι ανιθο— 10 φυλλα φρεσκο δυοσμο— 1 αυγο και 2 ασπραδια— 3 κ.σ. ελαιολαδο
    1 1 /2 κουπα φαρινα ολικης— 1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο— αλατι πιπερι— 150 γρ τυρι φετα (η οποιο αλλο τυρακι θελετε)

    Εκτελεση— τριβετε τα κολοκυθακια στον τριφτη (στο χοντρο μερος) και τα στιβεται καλα να φυγει ολο το υγρο.
    Σε ενα μπωλ ανακατευεται καλα ολα τα υλικα και βαζετε το μειγμα σε ελαφρα λαδομενο ταψι.
    Ψηνεται στους 160 για 1 ωρα περιπου ως να παρει ωραιο χρωμα.

    .....................καλη σας απολαυση..................

  23. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    1391750_312364688901725_492011490_n.thum

    λικερ Απο φρέσκο τζιντζερ (συνταγη)
    200 γρ. Τζιντερ ξυσμένο στον τρίφτη.
    1 μ.λ καλο κονιάκ ή ρακι
    2 φλ. ζαχαρη μαυρη η καστανη
    1 λεμόνι.. την φλουδατου (οχι το κιτρινο).
    τροπος
    Ολα αυτα μαζι στον Ηλιο μεχρι να λιώσει η ζαχαρη ανακοινω το μπουκαλι καθε μερα.. φυλάσω αλλες 10 μερες σε σκοτεινο μερος σουρωνω και προσφέρω.. ειναι δυνατό και δεν μοιαζει με λικερ Σουπερ σε κρυωματα και ασθμα.. επισης ειναι καταπλικτικό στα κοκτειλ και στο Τσαι σας..

    Δημιουργός Συνταγής 

    Σοφία Παπά

  24. 20150525_182118.thumb.jpg.28813928168a2b20150525_182129.thumb.jpg.75c4fa9d65042a20150717_081818.thumb.jpg.754d299280bf8620150717_082028.thumb.jpg.149738e6acae3a20150717_082041_(1).thumb.jpg.305ed1501a20150717_082041.thumb.jpg.3b77c44bffb804

    Κέικ με μπισκότα Oreo επικάλυψη λευκής και μάυρης σοκολάτας...και σιροπιασμένο με σιρόπι φράουλας.

    Υλικά
    1 πακέτο φαρίνα 
    250 γρ βούτυρο
    440 γρ ζάχαρη 
    5 αυγά 
    2 κ.σ  λικέρ (εγώ έβαλα φράουλας)
    1/2 λοβό βανίλιας 
    10 σπασμένα μπισκότα Oreo
    Για την επικάλυψη
    1 κουβερτούρα 
    1 λευκή κουβερτούρα
    σιρόπι φράουλας  
     
    Eκτέλεση
     Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα απορροφάει το αυγό και βάζουμε το επόμενο). Ρίχνουμε και το  λικέρ. Βάζουμε το αλάτι μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι εναλλάξ , ανακατεύοντας απαλά με μία  σπάτουλα. Προσθέτουμε τα μπισκότα.
    Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC, αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.Το κόλπο με το μαχαιράκι πιάνει πάντα!!
     
    Για την επικάλυψη λιώνουμε της κουβερτούρες  σε μπεν μαρί και αφού παγώσει το κέικ το περιχύνουμε κρατάμε λίγη μαύρη κουβερτούρα και τρίβουμε από πάνω με τον τρίφτη του τυριού! 
     
    Τέλος Βάζουμε το σιρόπι σε ένα δίσκο και καθίζουμε πάνω το κέικ για τουλάχιστον μία ώρα..έτσι ώστε να τραβήξει από κάτω και μόνο από κάτω τι σιρόπι φράουλας.
    Όταν σερβίρουμε βάζουμε και άλλο σιρόπι από πάνω σε κάθε μερίδα.
     
    Δημιουργός συνταγής 
    Εύα Παρακεντάκη
  25. ΜΥΡΤΏ ΑΓΓΕΛΟΥ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11870841_10207690018707098_6338531250451

     ΥΛΙΚΑ

    2 πακετα πτι μπερ 1/2 πακετο βουτυρο 1 φλυτζανι γαλα 1 φλυτζανι ζαχαρη αχνη 3-4 κουταλιες της σουπας κακαο. 1 κσ μερεντα ΥΛΙΚΑ για την κρεμα 4 φλυτζ γαλα 7-8 κσ ζαχαρη 100 γρ βουτυρο 2 κσ αλευρι 2 κσ κορν φλαουρ ή νιστεστε 2 κ γ κανελλα 1 ξυλακι κανελα....5 γαρυφαλα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σπαμε τα μπισκοτα σε ενα μπολ. προσθετουμε το γαλα και βρεχουμε καλά τα μπισκοτα μας, ανακατευοντας με ενα κουταλι. Προσθετουμε τη ζαχαρη, το κακαο και στο τελος του βουτυρο λιωμενο. Ανακατευουμε καλά. Παιρνουμε ενα σκευος σε οποιο σχεδιο θελουμε (στρογγυλο..τετραγωνο..καρδια ). στρωνουμε μεσα μεμβρανη και ριχνουμε το μειγμα μας και με ενα κουταλι ή μια σπατουλα ισιωνουμε το μειγμα. Βαζουμε στο ψυγειο για 2 με 3 ωρες..ή αν βιαζομαστε στην καταψυξη για 1 ωρα. Ετοιμαζουμε την κρεμα μας. Τοποθετουμε την κανελλα το ξυλακι και τα γαρυφαλα σε ενα τουλουπανι ή σε τουλι....δεμενο καλά!! Σε μια κατασαρολα ριχνουμε το γαλα μας και τα μπαχαρικα. Βραζουμε για 10 λεπτα..Αφαιρουμε το τουλουπανι μας με τα μπαχαρικα και ριχνουμε τη ζαχαρη, το αλευρι και το κορν φλαουρ και ανακατευουμε μεχρι να πηξει. Αφαιρουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο...ανακατευουμε μεχρι να λιωσει. Αφηνουμε να κρυωσει λιγο. Βγαζουμε το μωσαϊκο μας απο το ψυγειο και στρωνουμε τη μερεντα.Ξαναβαζουμε στο ψυγειο για 10 λεπτα. Τοποθετουμε την κρεμα μας και ξαναβαζουμε στο ψυγειο μεχρι να παγωσει καλά η κρεμα μας. Στολιζουμε...πασπαλιζοντας με την τριμμενη κανελλα. καλη σας ορεξη!!!!

     

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

    ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ