Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11721175_10153408417419933_403116513_n.t
    11719933_10153408416839933_1995737183_n.
    11657529_10153408416529933_1364224881_n.
    11121136_10153408418159933_1817416966_n.
    11696831_10153408415854933_1497508669_n.
    11721870_10153408417444933_1094354076_n.
    11121136_10153408418159933_1817416966_n.
    11696831_10153408415854933_1497508669_n.11717033_10153408417899933_1983749704_n.11720613_10153408418499933_459349804_n.t

    υλικά
    1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
    15 πιπεριές κέρατο 
    1 μεγάλη μελτζάνα φλάσκα σε κυβάκια
    2 καρότα τριμμένα
    150 γραμ φέτα 
    2 κρεμμύδια τριμμένα
    4 σκελίδες σκόρδο
    2 ποτήρια ντοματοχυμο το ένα για τον κιμά και το άλλο για το ταψί
    αλατι πιπέρι μπαχάρι
    6 πατάτες 
    ελαιόλαδο για τον κιμά και σπορέλαιο για το τηγάνι

    εκετελεση
    αρχίζετε αδειάζοντας τις πατατες να είναι έτοιμες για γέμισμα,
    και ξεφλουδίζετε την μελτζανα και την κόβετε κιβακια.
    πατατες και μελτζανα τα τηγανίζετε ελαφρώς, και τις βάζετε σε ενα σουρωτήρι 
    μέχρι να ειναι έτοιμος ο κιμάς σας.
    καθαρίζετε τα κέρατα και τα πλένετε να στραγγίσουν!!!
    σε μια κατσαρολιτσα σοτάρετε τον κιμά με το σκορδάκι και το κρεμμυδι,
    όταν είναι έτοιμα ρίχνετε τον χυμό ντομάτας αλατι πιπέρι και μπαχάρι,
    οταν βράσουν για κανένα 10 λεπτό ρίχνετε το τριμμένο καρότο και αν θέλετε και μια πιπεριά κέρατο κομμένη σε μικρά κυβακια.
    περιμένετε να φύγουν τα υγρά από τον κιμά και μόλις τον σβήσετε ρίχνετε τα κυβακια μελτζανας οταν έχει κρυώσει λιγάκι ρίχνετε και το κομμάτι φέτας τριμμένο με τα δάχτυλα σας!!!
    γεμίζετε τα κέρατα σας και τις πατατες και ρίχνετε απο πάνω αλατι πιπέρι ελαιόλαδο
    το δεύτερο ποτήρι ντοματοχυμο!!!! 
    τα ψήνετε στους 170 για μια ωρίτσα περίπου!!!

    Δημιουργός
    Γιαγιά Μαίρη

     
  2. ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 38
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    agriogourouno.thumb.PNG.8e96b4399f045c4d

    Υλικά

    • 1 ½ κιλό αγριογούρουνο
    • 1 κούπα λάδι
    • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
    • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα

    για τη σάλτσα:

    • 1 /2 ποτήρι κόκκινο κρασί
    • 1 κουτ. σούπας corn flour  
    • και ζωμό από το κρέας

    Διαδικασία

    1. Μαρινάρουμε το κρέας με κόκκινο κρασί για ένα βράδυ με την  μαυροδάφνη και το διατηρούμε στο ψυγείο.
    2. Την επομένη μέρα βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα, όσο να σκεπαστεί ο πάτος και λίγο παραπάνω.
    3. Μόλις αρχίσει να καίει, σοτάρουμε το κρέας.
    4. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 10 λεπτά.
    5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπαχάρι.
    6. Ανακατεύουμε για λίγο & «σβήνουμε» με την  μαυροδάφνη.
    7. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει στο κρασί του για 1 ώρα περίπου.
    8. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και παίρνουμε αρκετό ζωμό, για να φτιάξουμε τη σάλτσα σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι.
    9. Διαλύουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρασί και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, μαζί με το ζουμί του αγριογούρουνου.
    10. Ανακατεύουμε διαρκώς, για να μη σβολιάσει. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνουμε το κρέας και τ’ αφήνουμε να βράσουν ακόμη 10 λεπτά όλα μαζί. 


    yc.thumb.PNG.17b981a327f67754ec39d75a7f7

    Δημιουργός συνταγής
    Νίκος Αναστασόπουλος

  3. ΑΠ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 68
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
    11650899_10207123915280545_39974410_n.th
    ΥΛΙΚΆ
    ·         4 ντομάτες αποφλοιωμένες
    ·         200γρ περίπου φασολάκια κατεψυγμένα λεπτά (για σαλάτα)
    ·         Πατάτες babe  1 κιλό περίπου
    ·         7-8 αυγά βραστά σφιχτά (αν κοκοτ)
    ·         Φιλέτα αντζούγιας
    ·         Λάδι 150ml
    ·         Λίγες σταγόνες λεμόνι φρέσκο
    ·         1κ.γ μουστάρδα
    ·         Φύλα από φρέσκια ρίγανη
    ·         Λευκό πιπέρι
    ·         Λίγες σταγόνες λευκό ξύδι
    ·         Λίγες σταγόνες  χαρουπόμρλο
     
     Εκτέλεση
    Βράζουμε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά 5-6 λεπτά και τα αποσύρουμε σε νερό βρύσης.
    Βράζουμε τις πατάτες και τις αποσύρουμε σε νερό κρύο για λίγα λεπτά, μέχρι να μπορούμε να αφαιρέσουμε την φλούδα από αυτές.
    Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε νερό να μέχρι το σημείο που αρχίζει και σκάϊ. Χαμηλώνουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε χαράξει πρώτα ελαφρός και έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι από την πάνω μεριά με ένα μικρό μαχαιράκι. Βουτάμε τις ντομάτες στο νερό για 10 δεύτερα (μπλάνσαρουμε) και τις αφαιρούμε αμέσως σε κρύο νερό ( σοκάρουμε). Έτσι αφαιρούμε τις φλούδα από αυτές. Έπειτα κόψτε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους. Τα αυγά στη μέση κατά μήκος και στη μέση κατά πλάτος. Τοποθετήστε τα πλάι το ένα με το άλλο και το ίδιο ένα κύβο από πατάτα babe. Από πάνω προσθέστε μια αντζούγια φιλέτο και ένα φασολάκι βρασμένο σε αλατισμένο νερό. Όλα αυτά σε μια μεγάλη πιατέλα και γύρο γύρο από όλα αυτά βάλτε φρ κομμένα μυρωδικά. Τέλος φτιάξτε το ντρέσινκ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.  
    TIPS 
    Όσα τρόφιμα θέλετε να κρατήσουν το χρώμα του μετά το βράσιμο, τοποθετήστε τα απευθείας σε κρύο  παγωμένο νερό για λίγα λεπτά( σοκάρετε τα)
     
    Δημιουργός συνταγής
    Απόστολος Κωνσταντινίδης
     
     
     
  4. ΠΡΟΣΩΠΑ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11012754_10200287773834920_1192555112932

    Executive chef                           

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   

    τεχνικό λύκειο ρεθύμνου 1988

    Τ.Ε.Σ.Τ.Ε Ηρακλειου    1990

    Ξενες γλωσες ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
    Αγγλικά (βασικό επίπεδο)

    Πιστοποιητικό ΕΦΕΤ  «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» 8/2006 Ρέθυμνο

    Πιστοποιητικό Ευρωδιαπίστευση Α.Ε. «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» 12/2009 Ρέθυμνο

    Ενεργο μελος της λεσχης αρχιμαγειρων κρητης www.chefsofcrete.gr

    Ενεργο ιδρυτικο μελος του ινστιτουτου κρητικης διατροφης

    WWW.CULINARYCRETE.GR

    Σεμιναρια  γαστρονομιας με διαφορα θεματα (υπαρχουν πιστοποιητικα)

    Πισιοποιηση ACTA του Αριστοτελειου πανεπεπιστημιου Θεσαλονικης 

    CERTIFIED CHEF EXECUTIVE   (CChE) 12/2011   

    Executive chef
     2013-2015
    www.ariumhotel.com


    Executive chef
    2012
    www.kipriotishotels.com

    www.kipriotis.gr   

    Executive chef
    2010-2011
    www.kalypsohotels.com

    Kitchen chef
    2008-2009
    www.aegeanstar.com
      
    Τα ξενοδοχεια της iberostar ανηκουν στον  κ. Γρηγοριαδη
    Και μου εγινε μεταθεση απο τον ιδιο στο creta royal

    Executive chef
    2007 creta marine*****

    Sous chef
    2006 Creta panorama ****                                                            
    www.iberostar.com                                                                           
    www.iberostar.com 

    1998-2003 
    Α!Μαγειρας  
    Grecotel Creta palace *****
    Rooms: 153   Bungalows: 202   Beds: 683    Floors: 4
    Missiria , Rethymnon GR 74100 Rethymnon, Crete, Greece.
    Tel > +30 28310 55181 fax > +30 28310 54085
    www.grecotel.gr

    Atali village rethimno **** 3 ετη
    Macarris hotel rethimno ****3 ετη 
    Creta star ****1 ετος     
    Brascos hotel ****2 ετη 
     

    ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
    Ψάρεμα 
    Υπολογιστες
    Ταξιδια 

    Συστασεις

    Συστατικές επιστολές είναι στην διάθεση σας όποτε ζητηθούν                        
    Με εκτίμιση 

    ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
    EXECUTIVE CHEF 

    EMAIL
    n.anastasopoylos@yahoo.gr

  5. ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΝΟΣ

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 22
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    20150701_192001.thumb.jpg.13d01ed8cc52a8

    20150701_192224.thumb.jpg.ea531914ddd8de20150701_192436.thumb.jpg.ad0b9456c21bf7

    υλικά 
    120 γρ μοσχαρι φιλετο 
    80γρ πρασινη σαλατα
    40γρ ντοματα
    40γρ αγγουρακι
    30γρ πιπερια   γλυκιά 
    20γρ ελαιολαδο αρωματισμενο με σκορδο
    2γρ αλάτι 
    5γρ σογια  σως
    5 γρ σουσαμι ψημενο

    Εκτελεση,
    τεμαχιζουμε το φιλέτο  σε 3 ομοια κοματια  και τα χτυπαμε μεχρι να φτασουν το παχος του 1 εκατοστου,σε ένα τηγανακι  ριχνουμε μια πολυ μικρη ποσοτητα απο το ελαιόλαδο  και το σογια,σωταριμε για 2 λεπτα το πολυ μεχρι να ροδισει,εν το μεταξυ σε μια λεκανιτσα εχουμε πλυνει και εχουμε τεμαχισει τα λαχανικα μας και τα εχουμε περιχησει με το ελαιόλαδο, αφου το κρεας ειναι ετοιμο τοποθετουμε τα λαχανικα μας σε ενα μεγαλο πιατο και απο πανω βαζουμε τα τρια φιλετα.τελος πασπαλιζουμε με το το σουσαμι αντί για σουσαμι μπορουμε να βαλουμε ψημενο κουκουναρι και παρμεζανα και καλη σας ορεξη,ευκολη και υγειηνη σαλατα μεσα σε 5 λεπτά! καλη σας ορεξη!

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

     

  6. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11657351_10207673210815114_1022326711_n.

    Υλικά

    500 γρ. κιμάς ανάμεικτος μπαγιάτικο ψωμί-ψίχα βρεγμένο, καλά στραγγισμένο (περίπου μισή φρατζόλα) 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 αυγο 1 σκ/ σκορδο τριμμενο 1 κουταλάκι του γλυκού μαιντανο 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 μικρη ντοματα τριμμενη 1 σφηνοπότηρο ούζο λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος αλεύρι για το αλεύρωμα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    Βγάζουμε την κόρα απ το ψωμί, μουλιάζουμε την ψίχα, σουρώνουμε και τη μαδάμε σε ένα μπολ.Εκεί θα ρίξουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το τριμμένο κρεμμύδι μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε εκτός απ' το αλεύρι και το λάδι, ζυμώνουμε να ανακατευτούν κι αυτά κι αφήνουμε για λίγο το μείγμα , για 15 λεπτα μετα ,Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
     

    Δημιουργός συνταγής
    Παναγιώτης Γαβριηλ

  7. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
    Υλικά
     
    1 χταπόδι 1200 γρ.
    3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    Μαϊντανό ψιλοκομμένο
    400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
    1 ποτήρι κρασί γλυκό Σαμιώτικο
    1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
    Λίγο μαύρο πιπέρι
    2 φύλλα δάφνης
    5 κόκκους μπαχάρι

     

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
     
    Πλένετε και κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια 3-5 εκατοστών, το βάζετε σε κατσαρόλα να βγάλει τους χυμούς του και όταν στεγνώσει σοτάρετε με ελαιόλαδο και σβήνετε με το κρασί.
    Ρίχνετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες, καρυκεύετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα.
    Μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί και ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι, αλατίζετε αν χρειαστεί και ψήνετε για 15-20 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
     
    Δημιουργός συνταγής
    Αργυρώ Ζαφείρη
  8. 20150618_152554.thumb.jpg.af31fcf764ac39

    Το φαγητό της τεμπέλας..
    Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας..
    θα σου κάνω και μασάζ στα πόδια σου αν πονάς!!!

    Υλικά
    • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1/2 σκελίδα σκόρδο
    • 2 ντομάτες φρέσκες
    • 1 κ.σ πελτέ
    • 4 κόκκους μπαχάρι
    • 1 ποτήρι κρασί
    • αλάτι-πιπέρι
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

    Εκτέλεση
    1. Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τον κιμά πολύ καλά στο ελαιόλαδο.
    2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
    3. Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί σβήνουμε με κρασί.
    4. Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ και τις ρίχνουμε και αυτές μαζί με τον πελτέ το αλάτι το πιπέρι.
    5. Το μπαχάρι το Βάζουμε 10 λεπτά πριν κατεβάσουμε τον κιμά απο την φωτιά.
     
    Μακαρόνια έβαλα Νο 10 και για τυράκι μία καταπληκτική κεφαλογραβιέρα Σφακίων .

    Καλή Επιτυχία!!

    Δημιουργός συνταγής 
    Εύα Παρακεντάκη
  9. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    ke.thumb.jpg.a3161045ea88b4e54318ae8be31

    Στις 2, 3, 4 & 5 Ιουλίου 2015 στο Καρλόβασι, το Φεστιβάλ Σάμου φιλοξενεί το Κερνάμε Ελλάδα, με γεύσεις, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
    Στόχος του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» είναι να προβάλλει, να αναδείξει και να δικτυώσει τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα το τριήμερο.

    ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την τοπική ταυτότητα.
    ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Chefs θα μας παρουσιάσουν προτάσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
    ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Μια νέα πρόταση παρουσιάζοντας τον Αγροτουρισμό και τον Οικοτουρισμό
    ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Η πράσινη κουζίνα: μια νέα πραγματικότητα στο τραπέζι μας
    ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Νέα μοντέλα ανάπτυξης βασισμένα στην προστασία του περιβάλλοντος και στις νέες αγροτικές καλλιέργειες
    ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Δράσεις και δικτυώσεις επιχειρήσεων και αγροτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
    ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Γνωριμία των μικρών μας φίλων με τα προϊόντα της ελληνικής γης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα παιδιά κατασκευάζουν και δημιουργούν.

    ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

    Παρασκευή
    18:00-19:00

    • Πολύγυρος
    • Ηράκλειο
    • Νάουσα
    • Ικαρία
    • Σκύδρα
    • Ρόδος
    • Τύρναβος
    • Λειβαδιά
    • Σοφάδες
    • Χαλκιδική
    • Αλόννησος
    • Γρεβενά
    • Σκόπελος


    19:00 - 20:30 Εγκαίνια
    21:00 - 22:00 Παρουσίαση Cocktail με βάση το κρασί

    Σάββατο
    18:00-21:00

    • Λήμνος
    • Πάρος
    • Σάμος
    • Ρόδος
    • Χίος
    • Σύμη
    • Οινούσες
    • Σητεία
    • Μυτιλήνη
    • Σάμος
    • Κομοτηνή
    • Σαντορίνη
    • Σαμοθράκη
    • Σέρρες
    • Ξάνθη
    • Φάρσαλα
    • Ανάφη Καστοριά

    • Παρουσίαση «παιδικού πρωινού γεύματος»
    • Γευσιδοκιμασίες τυριών

    21:00 – 22:00 Παρουσίαση Cocktail με βάση το τσίπουρο

    Κυριακή
    18:00-21:00

    • Κύμη
    • Στυλίδα
    • Σκύρος
    • Μυτιλήνη
    • Ιστιαία
    • Κίμωλος
    • Λειψοί
    • Κύμη
    • Πάτμος
    • Σκόπελος
    • Άμφισσα
    • Πρέσπες


    • Παρουσίαση παραδοσιακών γλυκών κουταλιού απ’ την Ελλάδα
    • Γευσιδοκιμασίες τυριών

    21:00-22:00 Παρουσίαση Cocktail με αποστάγματα απ’ όλη την Ελλάδα

    ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
    Νέα delicatessens Ενεργειακά Φυτά Ελαιοκράμβη Ιπποφαές Κενάφ Μύρτιλλο Ροδιά Στέβια Τρούφα Σαλιγκάρια

    ΤΟΜΕΙΣ Τα καλάθια των Περιφερειών Προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ Βιολογικά προϊόντα Παραδοσιακά - τοπικά προϊόντα Προϊόντα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αγροτουρισμός Πράσινη ανάπτυξη
     

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα Προϊόντα της ελιάς Κρασί Τυροκομικά προϊόντα Μελισσοκομικά προϊόντα Οπωροκηπευτικά Βότανα – αρωματικά φυτά Προϊόντα κρέατος - Αλλαντικά Αποστάγματα Ζυμαρικά Ζαχαροπλαστική Αλιεύματα Άλευρα, δημητριακά- Αρτοσκευάσματα

    ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ • Γενικοί φορείς που σχετίζονται με την παραγωγή προϊόντων Ποιότητας • Συνεταιρισμοί • Εταιρίες τυποποίησης αγροτικών προϊόντων • Εταιρίες εμπορίας αγροτικών προϊόντων • Εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικού έλεγχου • Καταστήματα βιολογικών προϊόντων • Γυναικείοι συνεταιρισμοί • Δημόσιοι οργανισμοί, Επιμελητήρια, Περιφέρειες • Δήμοι και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων

    Θωμάς Λαζανάς Executive Chef

    Γιώργος Λέκκας Executive Chef

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ EVENT • Παρουσίαση προϊόντων με ιδιαίτερο χαρακτήρα από όλη την Ελλάδα • Παρουσίαση Τοπικών Κρασιών • Γευσιδοκιμασίες Τοπικών Τυριών • Παρουσίαση Ελληνικών Αποσταγμάτων • Ελληνικό Παιδικό Πρωινό • Εργαστήριο παρασκευής γλυκών • Παραδοσιακά Παιχνίδια • Επιστημονικές Ημερίδες • Παιδικά Εργαστήρια • Φρουτόπολη • Παρουσίαση λαχανικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

    ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Παρουσίαση προϊόντων με ιδιαίτερο χαρακτήρα από όλη την Ελλάδα

    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ

    A)
    Παρασκευή 18:00-19:00 Kεράσματα με τα καλύτερα Hλειακά προϊόντα
    Σάββατο 20:00 Παλαιωμένα ελληνικά τυριά 21:00 Κρασιά δυτικής Ελλάδας 22:30 Νέα δίκτυα ελληνικών προϊόντων
    Κυριακή 19:00 Σκάλισμα φρούτων - carving 20:00 Διακόσμηση πιάτων - food styling 21:00 Γεύσεις της Μεσογείου

    B)
    Παρασκευή 19:00 Γιορτή του Ψαρά
    Σάββατο 21:00 Κρασιά Σάμου
    Κυριακή 21:30 Παραδείγματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας από Ειδικούς στον κλάδο διατροφής 

    ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
    Παρασκευή 17:00 -22:00
    Σάββατο 10:00-22:00
    Κυριακή 10:00-22:00

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
    Ιπποκράτους 2, 10679 Αθήνα
    Τηλ. 2103610265 Fax: 2103610276
    E-mail: info@edpa.gr www.edpa.gr

  10. ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 40
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    dmergasia.thumb.PNG.21a049c3b906a7d512a1

    Ο Δημήτρης Αμπραζής αναζητάει εργασία  πατήστε το παρακάτω link για να δείτε το βιογραφικό του.

     

  11. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΜΠΡΑΖΗΣ

    FB_IMG_1431362392769-1.thumb.jpg.23da921

    Υλικα

    Ζωμος σκορπινας μόνο 300γρ σκορπινα ΤΡ αυγοταραχο Botarga Κόκκινο λάχανο Ζελατίνη Σπαγγετι

    Εκτελεση

    Ανοίγουμε την σκορπινα σε φιλέτο και την τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό να την σκεπάζει,βράζει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Περνούμε το ζωμό της και αφού περάσουμε από σινουα βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό και συμπληρωνουμε λίγο λίγο νερό να μην ποτίσει στο τελευταίο νερο προσθετω και την αλοιφει με το τρ αυγοταραχο.Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο αυγοταραχο με λίγο νερό χλιαρό προς ζεστό και το ανακατεύουμε Καλά να γίνει σαν αλοιφή. Στην συνέχεια αφού έχουμε φτιάξει ζελέ με την ζελατίνη βάζουμε σε μια λαδόκολλα δύο κουταλιές της σούπας και από πάνω το αυγοταραχο (φετα χωρίς τον ιστο) ξανά λαδόκολλα και με ένα μπλαστη το απλώνω. Και αφού έχουμε βράσει το λάχανο μέχρι να αλλάξει χρώμα το νερό να γίνει μπλε Ρίχνουμε λίγες σταγόνες στην ζελατινη Κρέας από την σκορπινα ΤΡ αυγοταραχο μπατον σαλε 1μιση φλ βούτυρο 3αλευρι μισή κουτ γλ μπεικιν 2,5πρεζα αλατι

    Δημιουργός συνταγής
    Δημήτρης Αμπράζης

  12. ΕΥΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ

    • 4
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 62
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11657540_1452073341780173_1901219384_n.t
    11647375_1452073368446837_1998612394_n.t

    ΥΛΙΚΑ

    600γρ αλευρι ενα αυγό ενάμιση κουταλάκι μπέικιν μισό κουταλάκι σόδα ενα κουταλάκι αλάτι δυο κουταλιές ελαιόλαδο 350ml νερό. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι μας 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί. Κόβουμε μπαλάκια και σε αλευρωμενο παγκο ανοίγουμε μικρά πιτάκια. Αλειφουμε κάθε πιτακι με λιγο πελτέ ντομάτας βάζουμε ενα κομμάτι γραβιερα ενα κομμάτι γαλοπούλα και κλείνουμε γυρνώντας τις άκρες. Τα τηγανίζουμε η τα ψήνουμε στο φούρνο σε λαδωμένο ταψί αφου τα εχουμε αλείψει με κρόκο αυγού για 20 λεπτά στους 170-180 βαθμούς!

     

     Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  13. ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΜΕΝΤΗΣ

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 32
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    11657376_10205970993532862_1219733832_n.

    Υλικά

    2αυγα Λίγο βούτυρο Αλάτι Πιπέρι Μια κουταλιά κρέμα γάλακτος Μια κουταλιά ψιλοκομμένη ντομάτα Ρόκα φρέσκια Λάδι ροκας η πεστο ροκας

    Εκτέλεση

    βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και χτυπάμε καλά τα αυγά αλάτι πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνη ι με το βούτυρο ανακατεύουμε συναιχεια μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε τη ντομάτα και την κρέμα είναι έτοιμο βγάζουμε από την φωτιά και στήνουμε στο πιάτο με λίγο ρόκα φρέσκια από πάνω και το λάδι ροκας

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΝΤΗΣ

  14. xoirhnh.thumb.jpg.6517848688c3a9b9571368

    Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn 

    Η Μάνη είναι από τα αγαπημένα μου μέρη και από τότε που άρχιζα τη συνεργασία μου με το ξενοδοχείο στον Γερολιμένα, ανακάλυψα τα τοπικά προϊόντα.

    Ειδικά το σύγκλινο, που εκτιμώ όλο και περισσότερο. Πρόκειται για χοιρινό παστωμένο με αλάτι και καπνισμένο με τον παραδοσιακό τρόπο, πάνω σε φασκομηλιές. Το βράζουν με πολλές φλούδες πορτοκαλιού και το συντηρούν μέσα στη γλίνα του, δηλαδή το λιωμένο λίπος του χοιρινού.

    Υλικά για 4 άτομα

    Για την τηγανιά

    • 250 γρ. σύγκλινο, σε κύβους
    • 250 γρ. φρέσκο μπούτι και λαιμό χοιρινό, σε κύβους
    • 1 κ.σ. γλίνα (χοιρινό λίπος, ζήτήστε τη από τον χασάπη σας) ή έ.π. ελαιόλαδο
    • 3-4 φύλλα φασκόμηλου
    • αλάτι
    • 1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού, σπασμένοι
    • χυμός από 1 ζουμερό πορτοκάλι

    Για τη σαλάτα

    • 200 γρ. ξινό τραχανά (ξινόχοντρο)
    • 2 φρέσκα κρεμμύδια, σε ροδέλες
    • 1 ντομάτα, σε κυβάκια
    • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
    • 6 αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
    • 3-4 κ.σ. σταφίδες, ξανθές
    • 2 σύκα, αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
    • χυμός από 1 λεμόνι

    Εκτέλεση

    1. Τηγανιά: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω τη γλίνα και σοτάρω τα δύο είδη χοιρινού μαζί να ροδίσουν καλά. Αδειάζω προσεκτικά από το τηγάνι το λίπος και ρίχνω το φασκόμηλο, πιπέρι, και αλάτι. Σβήνω με τον χυμό πορτοκαλιού και το αφήνω για λίγα λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.
    2. Σαλάτα: Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που κοχλάζει βράζω για λίγα λεπτά τον τραχανά μέχρι να μαλακώσει. Κατόπιν τον σουρώνω και τον μεταφέρω σε μια σαλατιέρα.
    3. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω καλά και σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά με τον τραχανά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
    4. Σερβίρω τη χοιρινή τηγανιά με τη σαλάτα από τραχανά και βρέχω με τη σαλτσούλα πορτοκαλιού που έμεινε στο τηγάνι.

    Δημιουργός συνταγής
    Γιάννης Μπαξεβάνης

  15. paprika.thumb.PNG.9692ffa02cba319d9a51dftsili2.thumb.PNG.bd5f20d0ba1d9c136f6fdda

    Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση μπαχαρικών Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από τις εταιρείες "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ" (Ρήγα Φερραίου 32 & Ψυχάρη, Μεταμόρφωση) και "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος) σχετικά με την ανάκληση μπαχαρικών, επειδή περιέχουν ίχνη αμυγδάλου, συστατικό που δεν αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Το αμύγδαλο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Πρόκειται για τα προϊόντα : 1) Carrefour Τσίλι βάζο 25g με αριθμό παρτίδας L1554614 και ημ/νία λήξης 30/11/15, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." 2) ΑΝΑΤΟΛΗ Φάκελος Πάπρικα καυτερή 50g με αριθμό παρτίδας 8533714FK και ημ/νία λήξης 30/09/2016, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ" 3) ΑΝΑΤΟΛΗ Φάκελος Πάπρικα καυτερή 50g με αριθμό παρτίδας 5444914FK και ημ/νία λήξης 31/12/2016, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ" 4) ΑΝΑΤΟΛΗ Tins Πάπρικα καυτερή 40g με αριθμό παρτίδας 8533714TS και ημ/νία λήξης 30/09/2016, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ" 5) ΑΝΑΤΟΛΗ Tins Πάπρικα καυτερή 40g με αριθμό παρτίδας 5441415TS και ημ/νία λήξης 30/04/2017, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ" 6) ΑΝΑΤΟΛΗ ΡET Τσίλι 500g με αριθμό παρτίδας 1554214PT και ημ/νία λήξης 31/10/2016, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ" 7) ΑΝΑΤΟΛΗ ΡΕΤ Τσίλι 500g με αριθμό παρτίδας 1551115ΡΤ και ημ/νία λήξης 31/03/2017, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ"

    Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι) και παρουσιάζουν ευαισθησία στο αμύγδαλο, να μην τα καταναλώσουν.

  16. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    FIG_CHOCOLATE.thumb.jpg.b2d8af6fd4eaed45

    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΦΡΟΥΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
    ΓΙΩΡΓΟ ΛΥΚΟΦΡΙΔΗ

    ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΛΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΣΥΚΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΕΣ

    ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

    ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
    • 8 ΣΥΚΑ
    • 1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
    • 12 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ GRAN MARNIE
    • 8 ΚΑΡΥΔΙΑ

    ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ  ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΣΤΑΥΡΩΤΑ   ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΗΣΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΩΡΑ

    ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΣΧΙΣΜΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ

    ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ
    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
    Δημιουργός
    Μάριος Γλύκας
  17. ΒΙΒΛΙΑ

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 59
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    kilkis.thumb.jpg.82f9e09b933093acf8cca86

    Πριν λίγο καιρό δέχτηκα με χαρά την πρόταση του ΕΤΕΑΚ για τη δημιουργία ενός γαστρονομικού οδηγού με στόχο την προβολή της κουζίνας του νομού Κιλκίς μέσα από ένα περίτεχνο και θαυμαστό ταξίδι στις γεύσεις του.

    Η κουζίνα του Κιλκίς είναι μία κουζίνα πολυπολιτισμική, επειδή σε αυτήν την περιοχή συναντώνται άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή. Έτσι, οι γαστρονομικές του συνήθειες ποικίλουν και ο τρόπος μαγειρέματός τους διαφέρει. Αυτή είναι η κληρονομία που έχουν φέρει από τις πατρίδες τους.

    Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε ενδιαφέρουσες συνταγές που είναι εύκολες στην Παρασκευή, μα ταυτόχρονα πολύ νόστιμες θα ανακαλύψετε την Ποντιακή κουζίνα με τα γαλακτοκομικά και τα ζυμαρικά της, την Ανατολικό-Ρωμυλιώτικη με τα τουρσιά και τα φασόλια, τη ντόπια Μακεδονίτικη με τις πίτες και τα κρέατα, τη Θρακιώτικη με τα κρεατοσκευάσματα και τους τραχανάδες, τη Μικρασιατική με τις ντελικάτες και αρωματικές γεύσεις της, την Καππαδοκική με τους παστουρμάδες και τα μπαχαρικά και τη Σαρακατσάκινη με τις ιδιαίτερες πίτες της.

    Εσείς μαγειρέψτε, απολάυστε και γευτείτε, γιατί μόνον με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσετε τη γευστική κουλτούρα και τις ρίζες της κουζίνας του Κιλκίς. Όλο αυτό το γαστρονομικό απόθεμα θα χανόταν στο πέρασμα του χρόνου, όμως οι κάτοικοι του Κιλκίς με πείσμα, αγάπη και περηφάνια για την κουζίνα τους καταφέρνουν να το διατηρούν.

    Καλή σας όρεξη,
    Στέλλα Σπανού

  18. ΣΥΝΤΑΓΕΣ REDMOON

    • 3
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 131
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    DSC01798.thumb.jpg.518729f5f203b557571aa
    DSC01804.thumb.jpg.df4ca329d5c4ef65009ff

    Συστατικά

    • 1 κιλό φύλλα κρούστας
    • Φρέσκο βούτυρο
    • Σπορέλαιο

    Κρέμα

    • 2 λίτρα γάλα
    • 6 αυγά
    • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
    • 500 γρ ζάχαρη
    • 50 γρ φρέσκο βούτυρο

    Σιρόπι

    • 2 κιλά ζάχαρη
    • 1 λίτρο νερό
    • Χυμό από ½ λεμόνι
    • 2 βανίλιες

    Παρασκευή συνταγής

    Κρέμα: βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά και όταν πάρει θερμοκρασία το γάλα τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια βάζουμε το σιμιγδάλι και όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το βούτυρο.

    Γαλακτομπούρεκο: λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το σπορέλαιο και λαδώνουμε καλά την επιφάνεια από το ταψί μας. Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα (οι διαδικασία βρίσκεται αναλυτικά στο βίντεο) και να τα λαδώνουμε. Μετά από τις στρώσεις (όλα τα φύλλα εκτός από 4) βάζουμε ένα διπλό φύλλο να καλύψει όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε την κρύα κρέμα. Την απλώνουμε και γυρίζουμε τις άκρες από τα φύλλα. Λαδώνουμε και σκεπάζουμε με ακόμα ένα διπλό φύλλο. Λαδώνουμε και χαράζουμε στο μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα κομμάτια μας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

    Σιρόπι: Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και τις βανίλιες.

    Δημιουργός
    REDMOON

  19. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    karydopitta.thumb.jpg.c0f885de3d7d491322

    Συστατικά

    • 9 αυγά
    • 2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 2 φλιτζάνια σπασμένα καρύδια
    • 1 φακελάκι μπεικιν
    • 1κουταλακι κανέλα
    • 5 κουταλάκια κακάο
    • 3 κουταλάκια κονιάκ
    • 1 φλιτζανάκι φρυγανιά
    • Για το σιρόπι
    • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 3 φλιτζάνια νερό
    • 1 φλούδα λεμονιού
    • 1κουταλακι γαρίφαλο

    Παρασκευή συνταγής 

    1. • Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα αυγά . Ανακατεύετε τη ζάχαρη τους κρόκους και χτυπάτε μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη  μαζί να ασπρίσουν  .
    2. • Αναμειγνύετε τα καρύδια με τη φρυγανιά ,την κανέλα, το κακάο  και τα προσθέτετε στο μίξερ  ,προσθέτετε και  το σιμιγδάλι .
    3. • Λιώνετε το μπείκιν  μέσα στο κονιάκ  και το ρίχνετε και αυτό .
    4. • Κατόπιν τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί .
    5. • Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια για μερικά λεπτά να γίνουν μαρέγκα (μέχρι να ασπρίσουν) ανακατεύετε προσεκτικά τη μαρέγκα  με το μίγμα του ταψιού .
    6. • Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο  για ¾  της ώρας .
    7. • Βράζετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό,  τη φέτα λεμονιού και το γαρίφαλο για -10 λεπτά . Αφαιρείτε τη φέτα λεμονιού  και τα περιχύνετε στην καρυδόπιτα, που πρέπει να είναι κρύα, με το σιρόπι ζεστό.

    Δημιουργός
    ΣΤΕΛΛΑ ΣΠΑΝΟΥ​

  20.  

    11657411_785663934883647_458374985_n.thu

    Συστατικά

    5 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΟΝΔΡΟΦΛΟΥΔΑ ΜΕΡΛΙΝ(ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ ΧΥΜΟ.

    Παρασκευή συνταγής

    ΞΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ...ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ,,,ΤΟ ΞΗΡΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΕ ΓΛΥΚΑ,,ΦΑΓΗΤΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ 2 ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΜΕ ΝΕΡΟ.ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΒΡΑΣΗ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΑΖΕΙ.ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ,,ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ..ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΙΚΡΙΣΟΥΝ ΚΑΛΑ..ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΕ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ.ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ,,ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΥΡΟ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ..ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ...ΞΑΦΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ.ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΠΡΙΝ ΔΕΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

     

    Δημιουργός
    Λίτσα Παπαντωνίου

     

  21. Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, γνωστή για την ποιότητα, την ασύγκριτη γεύση και την παράδοση των προϊόντων της, στις 7 Ιουνίου βρέθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά υποστηρίζοντας εθελοντικά με προϊόντα της τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία της ομάδας Food4Good.

    Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην που διοργανώθηκε για την υποστήριξη της ομάδας Surfers4Life, η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, διαθέτοντας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, στήριξε έμπρακτα τη δράση της ομάδας Food4Good και των 35 προσκεκλημένων food bloggers που μαγείρεψαν μοναδικές σπιτικές γεύσεις, προσφέροντας σημαντικές ποσότητες φέτας, φρέσκου γάλακτος, στραγγιστού γιαουρτιού, κεφαλογραβιέρας, γραβιέρας αγελάδος, βουτύρου αγελάδος και κατσικίσιου τυριού.

    DODONI_LOGO.thumb.jpg.fed6841e533b645261

    Οι επισκέπτες του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην ξεπέρασαν τα 3.000 άτομα και δοκίμασαν τις πεντανόστιμες δημιουργίες που επιμελήθηκε η ομάδα Food4Good,  ενώ όλα τα έσοδα διατέθηκαν για τη στήριξη των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών «ΑΜΥΜΩΝΗ» και «Θεραπευτική Ιππασία».

    Πιστή στις αξίες που πρεσβεύει, η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ συνεισφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε πρωτοβουλίες που εστιάζουν στη στήριξη του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία διαθέτει καθημερινά μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων σε φορείς και ΜΚΟ όπως η Μονή Δουραχάνης, το Γηροκομείο Ιωαννίνων, ο ξενώνας ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, η Στέγη Αυτιστικών «Ελένη Γύρα», Το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ παράλληλα ενισχύει και στηρίζει καθημερινά 670 συσσίτια ενοριών και ιδρυμάτων που φροντίζουν παιδιά.

    5583243c7a17d__Food4Good_(2).thumb.jpg.f

    Η κ. Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να προσφέρουμε τα προϊόντα μας για καλό σκοπό, γνωρίζοντας ότι έτσι βοηθάμε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Η ΔΩΔΩΝΗ, ως μια εταιρεία με έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα, θα συνεχίσει να επενδύει και να στηρίζει πρωτοβουλίες κοινωνικού ενδιαφέροντος που έχουν ως στόχο τη δημιουργία μία καλύτερης καθημερινότητας για όλους». 
     

    Με εκτίμηση,                                                                                               
    Ζαφείρα Ατσίδη

    Ζafira Atsidi

    Account Executive

    V+O COMMUNICATION GREECE

     image002.thumb.jpg.737a2aa29856318002eae

    A 91 Michalakopoulou str. 115 28, Athens, Greece

    Τ  +30 211 7501249, F +30 210 7249020,

    E  za@vando.gr

    www.vando.gr

  22. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

    • 3
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 108
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Με λένε Ιωάννα Δημοπουλου και είμαι food blogger.Αγαπάω το καλό φαγητό και το κρασί και όπως το μοιράζομαι με τους φίλους μου έτσι θα το μοιραστώ και μαζί σας. Κάποιες από τις συνταγές θα τις γράφω και Αγγλικά, μιας και έχω φίλους και στα ‘ξένα’ που θα ήθελα να μπορούν να καταλαβαίνουν τι γράφω.

    food.thumb.jpg.dad6ac0ec89c06a49af307473

    Στο μπλογκ αυτό θα βρείτε τα πάντα: από ένα απλό σπανακόρυζο, μέχρι φουά γκρα με αποξηραμένες φέτες μήλου. Το κριτήριο είναι να μου κάνει η συνταγή “κλικ” και να βγει νόστιμη όταν τη μαγειρέψω. Μεγάλη μου αδυναμία είναι οι απλές αλλά εντυπωσιακές συνταγές, που τελικά γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας, μιας και κανείς δεν έχει πια χρόνο για πολλές ώρες στην κουζίνα.

    img_0908web1.thumb.jpg.d88127732a1e1d788

    Χαίρομαι ιδιαίτερα να έχω διάλογο με τους αναγνώστες μου.  Αν δεν θέλετε να αφήσετε σχόλιο, μπορείτε κάλλιστα να μου στείλετε ένα μέηλ στο  jdimopoulos ΠΑΠΑΚΙ foodjunkie.eu.

    Υ.Γ.  Τις φωτογραφίες τις βγάζω μόνη μου. Όλα τα φαγητά είναι φρεσκομαγειρεμένα και φωτογραφημένα επί τόπου ή in situ όπως λέμε και εμεις οι Αρχαιολογοι…

    http://foodjunkie.eu

  23. ΑΦΙΞΕΙΣ

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 90
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Το στυπτήριο της Moulinex σας φέρνει τις βιταμίνες στο ποτήρι σας!
    Απευθείας σερβίρισμα στο ποτήρι 
    Αυτόματη λειτουργία on/off: αντιλαμβάνεται την πίεση των φρούτων 
    Ανοξείδωτο φίλτρο 
    Περιστροφή του κώνου και από τις 2 πλευρές 
    Προστατευτικό καπάκι 
    Ισχύς: 100 Watt 
    2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή

    lem.jpg

  24. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 249
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Η Ιστορία μας

    Παράδοση ετών 90.

    1922. Χρονιά γεμάτη από μία πορεία στρωμένη από διωγμούς, ξεριζωμούς και ιστορικά γεγονότα. Χρονιά που για την οικογένεια Κουρουνλιάν θα καθόριζε το μέλλον για τις γενιές που θα τη διαδέχονταν μέχρι και σήμερα.

    Όλα ξεκίνησαν από το μεράκι, το πάθος και την τέχνη του Μιράν Κουρουνλιάν, του ιδρυτή και εμπνευστή της επιχείρησής μας.

    Η καταγωγή από την Καισαρεία της Καππαδοκίας.

    Η περιπλάνηση από το 1915 με την γενοκτονία των Αρμενίων, στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί στη Χίο, τον Πειραιά και την Παλιά Κοκκινιά. Εκεί όπου ο παππούς Μιράν καταπιάστηκε με την τέχνη που γνώριζε περισσότερο από καθετί: να φτιάχνει παστουρμά και σουτζούκι με όλη του τη μαεστρία και όλα τα μυστικά που, όπως αποδείχθηκε, έκαναν τον κόσμο να τα προτιμήσει.

    miran1.thumb.PNG.1122de2f8b2406aff422b89

    Οδός Ευριπίδου 45

    Με εφόδιο το μεράκι και τη φήμη που σιγά σιγά αποκτούσε, ο Μιράν Κουρουνλιάν κατάφερε να στεγάσει τα προϊόντα του στην οδό Ευριπίδου 45 σε ένα μικροσκοπικό κατάστημα μόλις 3 τετραγωνικών μέτρων που δημιουργούσε ουρές από τους λάτρεις των εδεσμάτων που παρήγαγε ο ίδιος.

    Από γενιά σε γενιά

    Η φήμη της επιχείρησης γρήγορα επεκτάθηκε, μαζί και η ίδια η επιχείρηση. Το 1950 σηματοδότησε η δημιουργία ενός πρότυπου εργοστασίου για την παραγωγή των προϊόντων Μιράν, μεγαλώνοντας έτσι το δίκτυο διανομής μας σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Λίγα χρόνια αργότερα, το εργαστήριο ανέλαβε ο γιος του παππού Μιράν, Μπέδρος Κουρουνλιάν, ακολουθώντας πιστά την παράδοση του ιδρυτή, αλλά αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες για το μέλλον.

    Η εξέλιξη

    Αναλαμβάνοντας τα ηνία της επιχείρησης, ο Μπέδρος, το 1983 επεκτείνει το εργοστάσιο κι έτσι δημιουργείται μια σύγχρονη μονάδα σε μια έκταση 1.300 τμ. όπου παράγονται πλέον σε μεγαλύτερες ποσότητες τα δύο κλασικά προϊόντα μας, ο παστουρμάς και το σουτζούκι. Παράλληλα επεκτείνεται ακόμη περισσότερο το δίκτυο διανομής και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και επεκτείνεται η πελατεία στην Οδό Ευριπίδου 45 στην Αθήνα θέτοντας σε λειτουργία ένα σύστημα διανομής κατ΄ οίκον σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Στη δεκαετία του 90, την επιχείρηση αναλαμβάνουν οι «κληρονόμοι» της παράδοσης και της αφοσίωσης του παππού Μιράν, ο συνονόματος Μιράν και ο Κρικόρ Κουρουνλιάν.

    Με την επίμονη και συνεχή δουλειά, οι εγγονοί καταφέρνουν να μετατρέψουν την εταιρία Μιράν στη μεγαλύτερη στο είδος της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, διατηρούν ανέπαφη τη μέθοδο για την επεξεργασία των προϊόντων από την εποχή της δημιουργίας του πρώτου εργαστηρίου. Ο παστουρμάς στεγνώνει σε ευάερους και ευήλιους χώρους, χωρίς καμία μηχανική παρέμβαση, με αποτέλεσμα η ωρίμανσή του να γίνεται φυσικά και αβίαστα. Μία χρονοβόρα μέθοδος, που όμως δικαιώνεται απόλυτα στο αποτέλεσμα.

    miran2.thumb.jpg.f50ecd96393e70548a93796

    Ο Μιράν σήμερα

    Οι προσπάθειες ξεπερνούν πλέον τα όρια της Ελλάδας ώστε τα προϊόντα Μιράν να γίνουν γνωστά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και παράλληλα εξερευνούν τόσο τις δυνατότητες για νέα προϊόντα, όσο και την επέκταση του ιστορικού πλέον καταστήματος στην Οδό Ευριπίδου.

    Ως αποτέλεσμα, συνάπτονται συνεργασίες με ντόπιους παραγωγούς και παράγονται πλέον και μοσχαρίσια λουκάνικα με τη σφραγίδα Μιράν. Επιπλέον, στα εδέσματά μας προστίθεται και ο σπάνιος παστουρμάς καμήλας, ένα ελαφρύ στη γεύση προϊόν που δένει αρμονικά με τα μπαχαρικά του παστουρμά. Αλλά οι καινοτομίες μας δεν σταματούν εκεί. Δουλεύουμε για τη δημιουργία άοσμου παστουρμά (πατέντα), ενώ έχουμε κυκλοφορήσει και φέτες παστουρμά σε ειδική αεροστεγή συσκευασία, για να διατηρεί όλη του τη φρεσκάδα.

    Επιπλέον, πρόσφατα αναδιαμορφώσαμε το κατάστημά μας στην Οδό Ευριπίδου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που "παντρεύει" ιδανικά την παράδοση με στοιχεία του σήμερα και προσφέρει πολλά ντόπια προϊόντα όπως μπαχαρικά, τυριά, αλλαντικά και εκλεκτά εδέσματα από Μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

    Μέσα στα 90 χρόνια ζωής αυτής της επιχείρησης, σκοπός μας παραμένει πάντα η αφοσίωση στην ποιότητα. Ένα μυστικό του εμπνευστή Μιράν Κουρουνλιάν που είναι πλέον κοινό σε όλη μας την οικογένεια…

    miran3.thumb.jpg.19d9f61cb291178d50cf0d0

    Λιανική

    Με καταγωγή από την Καισαρεία της Καππαδοκίας, η οικογένειά του Μιράν Κουρουνλιάν τον Αύγουστο του 1922 εγκαθίστανται στον Πειραιά και αρχίζουν να εξασκήσουν τη μόνη τέχνη που γνώριζαν πολύ καλά.

    Ο Μιράν Κουρουνλιάν αρχίζει να φτιάχνει παστουρμά και σουτζούκι όπως εκείνος ξέρει σύμφωνα με τις παραδοσιακές αρμένικες συνταγές.

    Διακινώντας τα αγαθά του ο ίδιος σχεδόν χέρι-χέρι, αποκτά ένα μαγαζί λίγων τετραγωνικών στην οδό Ευριπίδου, όπου έως και σήμερα αποτελεί ένα υπόδειγμα αλλαντοπωλείου και όχι μόνο.

    Τα προϊόντα του ξεχωρίζουν για την ποιότητα καθώς και για την ιδιαίτερη γεύση τους και γίνονται σιγά-σιγά γνωστά σε όλη τη χώρα.

    Σήμερα το αλλαντοπωλείο και το εργαστήριο ανήκουν στην τρίτη γενιά αλλαντοποιών, τον Μιράν και Κρικόρ Κουρουνλιάν, όπου με τις γνώσεις τους συστηματοποίησαν την εταιρεία ΜΙΡΑΝ έτσι ώστε να παραμένει ένα παραδοσιακό εργαστήριο που στόχος της είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

    Επιπλέον, πρόσφατα αναδιαμορφώσαμε το κατάστημά μας στην Οδό Ευριπίδου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που "παντρεύει" ιδανικά την παράδοση με στοιχεία του σήμερα και προσφέρει πολλά ελληνικά προϊόντα όπως αλλαντικά, τυριά, από μικρά ελληνικά εργαστήρια.

    Παράλληλα, αποτελεί το πρώτο οικολογικό κατάστημα στην Ελλάδα με έναν ειδικά διαμορφωμένο κρεμαστό κήπο στην πρόσοψή του, όπου καλλιεργούμε βότανα και μυρωδικά.

    Οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία εκτός από την αγορά, να κάνουν και μία δοκιμή των εδεσμάτων μας σε έναν φιλόξενο χώρο που δημιουργήσαμε για τον σκοπό αυτό.

    Προϊόντα Μιράν

    Προϊόντα

    Παστουρμάς​

    Από κρέας Καμήλας
    Άοσμος
    Μπούτι
    Μπριζόλα
    Κόντρα Φιλέτο
    Ντιλμέ Μεγάλο
    Εγριτζέ Μεγάλο
    Γαλοπούλα
    Πρόβειος
    Φιλέτο

    Σουτζούκι​
    Σουτζούκι πέταλο έξτρα
    Σουτζούκι ίσιο μπατόν
    Σουτζούκι τύπου Καισαρείας

    Λουκάνικα
    Λουκάνικο χωριάτικο

    Παστράμι

    Προϊόντα Εισαγωγής​
    Ζαμπόν μπούτι με βότανα και πιπέρι Ιταλίας
    Ζαμπόν μπούτι καπνιστό Ιταλίας
    Προσούτο πάρμας 24μηνών Ιταλίας
    Μορταδέλλα με προσούτο Ιταλίας
    Σαλάμι Vetrecina με καυτερή πιπεριά Ιταλίας
    Σαλάμι Spianata Ιταλίας
    Παστράμι βοδινό με πιπέρι και κολίανδρο
    Κοτόπουλο φιλέτο καπνιστό
    Γλώσσα βοδινή καπνιστή
    Γαλοπούλα ψητή παραδοσιακή
    Σαλάμι γνήσιο Ουγγαρίας
    Σαλάμι αέρος με πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης Γερμανίας
    Σαλάμι αέρος με παρμεζάνα Γερμανίας
    Σαλάμι αέρος με κόκκινη πιπεριά καυτερή Γερμανίας
    Σαλάμι αέρος σκορδάτο μαργαρίτα Γερμανίας
    Σαλάμι αέρος βοδινό
    Πορκέτα Ιταλίας
    Σοπρέσσα Ιταλίας
    Φελίνο Ιταλίας
    Μορταδέλα Bologna Ιταλίας

    Παρασκευή προϊόντων Μιράν

    Ο παστουρμάς ακολουθεί πάντα φυσική ωρίμανση στον αέρα, ώστε να έχουμε υψηλής ποιότητας παστουρμά. Ο ποιοτικός παστουρμάς δεν παρασκευάζεται ποτέ σε φούρνους υψηλών θερμοκρασιών.

    Αφού τα κρέατα ετοιμαστούν και έχουν τεμαχιστεί και έχουν πάρει την μορφή που θέλουμε ακολουθούμε τα εξής βήματα: κάνουμε τομές στα κρέατα και τα αλατίζουμε με αλάτι. Τα αφήνουμε περίπου 24 ώρες και στη συνέχεια τα κρέατα πλένονται τόσες φορές ώστε να μην μείνουν υπολείμματα αλατιού. Στη συνέχεια τα κρέατα κρεμιούνται σε χώρο ευάερο και φωτεινό. Η ξήρανση διαρκεί γύρω στις 25 ημέρες.

    Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κρέατα σε μια πρέσα όπου τους ασκείται πίεση και παίρνουν το πλατύ σχήμα του παστουρμά. Η επόμενη φάση είναι η φάση της ανάπαυσης που κρατά γύρω στις 7 ημέρες.

    Το τελικό στάδιο είναι η επάλειψη των κρεάτων με ένα μίγμα το τσιμένι που δίνει και την έντονη γεύση του τελικού προϊόντος του παστουρμά.

    Πρατήριο/Γραφεία

    Ευριπίδου 45ΑθήναΕλλάδα

    +30 210 321 7187
    +30 210 325 0794

  25. ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 68
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους χρήστες της Cook.Η συνταγή σας, αφού εγκριθεί, θα δημοσιευτεί στην κατηγορία συνταγές.
    Στείλτε μας την συνταγή σας συμπληρώνοντας τα παρακάτω πεδία στο e-mail σας.

    recipes.thumb.png.2344466196bc40a565cbd3

    Τίτλος Συνταγής:
    Το όνομά σας:
    Email: 
    Συστατικά:
    Οδηγίες Παρασκευής:
    Εικόνα Συνταγής:


    Στείλτε μας της συνταγές σας στο recipes@cook.gr 

    Εναλλακτικά μπορείτε να γίνετε μέλος και να μας στείλετε την συνταγή σας χρησιμοποιώντας την online φόρμα επικοινωνίας με την Cook.Η να μας στείλετε ταχυδρομικός της συνταγές σας στην παρακάτω διεύθυνση .

    COOK GR 
    Τ.Θ 1484
    Τ.Κ 19004 ΣΠΑΤΑ